Menü Bezárás

EUROPASS Bizonyítvány-kiegészítő

TÁJÉKOZTATÓ

Az Europass kiegészítő igényléshez 2022-ben

Mi az Europass bizonyítvány-kiegészítő?

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő egy olyan melléklet, amelyet a vizsgaszervező, a vizsgázó kérésére állít ki. A bizonyítvány-kiegészítő információt ad a szakképesítés alap adatairól, a képzésben részt vett egyén szakmai kompetenciáiról, a kötelező szakmai elméleti-gyakorlati tantárgyakról, az óraszámok mennyiségéről. A bizonyítvány-kiegészítő önmagában nem bír jogi érvénnyel, csak a szakképzettséget igazoló bizonyítvánnyal együtt érvényes.

Milyen nyelveken kérhető az Europass bizonyítvány-kiegészítő?

Az oklevél, illetve a szakmai bizonyítvány kiadásával egyidejűleg vagy azt követően a vizsgázó kérésére a Vizsgaközpont magyar nyelven vagy a szakmai vizsga nyelvén kiállított Europass oklevél-kiegészítőt, illetve Europass szakmaibizonyítvány-kiegészítő (a továbbiakban együtt: Europass-kiegészítő) ad ki. A magyar és az angol nyelvű Europass-kiegészítő ingyenesen és elektronikus formában, a vizsgázó külön kérésére papíralapú iratként kerül kiadásra. A magyar és az angol nyelvtől eltérő más nyelvű Europass-kiegészítő elektronikus formában, a vizsgázó külön kérésére papíralapú iratként kerül kiadásra, a kiadásáért a kérelmező térítési díjat fizet a Vizsgaközpontnak.

Mennyibe kerül az Europass bizonyítvány-kiegészítő?

A magyar és az angol nyelvű Europass-kiegészítő ingyenesen és elektronikus formában, a vizsgázó külön kérésére papíralapú iratként kerül kiadásra. A magyar és az angol nyelvtől eltérő más nyelvű Europass-kiegészítő elektronikus formában, a vizsgázó külön kérésére papíralapú iratként kerül kiadásra, a kiadásáért a kérelmező térítési díjat fizet az akkreditált vizsgaközpont részére.

Abban az esetben, ha a kérelmező több idegen nyelven is kéri, ez az összeg nyelvenként kérhető.

A 2022. évben megállapított Europass bizonyítvány- kiegészítő kiállítási díja német, francia, spanyol, olasz nyelvek igénylése esetén 9350 Ft.

Ki állítja ki a bizonyítvány-kiegészítőt?

Az Europass bizonyítvány-kiegészítőt a vizsgaközpont állíthatja ki.

Igénylés menete:

  1. Az Europass bizonyítvány-kiegészítő igénylés elektronikusan az itt található űrlap kitöltésével megtehető.
  2. Az Europass bizonyítvány-kiegészítő igénylés emailen a vizsgaközpont ……….címére megtehető az alábbi űrlap kitöltésével és csatolásával. Az igényléshez minden esetben kérjük mellékelni a bizonyítvány fotóját , ami alapján történik az igénylés, továbbá kérjük  megírni, hogy milyen nyelven kéri. Térítési díj fizetése esetén a  befizetési bizonylatot is kérjük csatolni.
  3. Amennyiben térítési díjat szükséges fizetni a vizsgaközpont részére, átutalással lehet teljesíteni.

Utalási adatok:

Budapesti Komplex Független Vizsgaközpont
Bankszámlaszám: 10032000 – 00335508

Közlemény: Europass, igénylő neve, nyelv megjelölése

A térítési díj összege: 9350.- x idegen nyelvek száma

  1. A bizonyítvány-kiegészítő személyesen vehető át, nyitvatartási időben a vizsgaszervező ügyfélszolgálatán. A bizonyítvány kiegészítő elkészültéről emailen kap értesítést az igénylő.